Open Source-platform udviklet i Net4Care skal gøre det attraktivt og nemt for SMV'er at udvikle applikationer til det telemedicinske marked


Danske virksomheder risikerer at gå glip af et stort markedspotentiale for telemedicinske løsninger.

Derfor har Caretech Innovation med forskere på Institut for Datalogi i Aarhus og en række virksomheder taget initiativ til version 0.1 af "Net4Care-platformen" – en Open Source-platform udviklet til SMV'er, der ønsker at udvikle telemedicinske løsninger.


Fælles brug af fælles platform
Regionerne og interesserede virksomheder kan bruge den fælles platform som springbræt til at udvikle egne supplerende telemedicinske løsninger, der kan bidrage til den nationale infrastruktur. Uden at starte forfra hver gang.

- En Open Source-platform kan give en lang række SMV'er mulighed for at udvikle apparater og services, der kan indgå i telemedicinske løsninger og integreres i store driftssystemer så som EPJ og EOJ, forklarer Ivan Lund, Sektor for National Sundheds-IT.

Han understreger, at Danmark med initiativet fremover vil kunne skabe en fælles platform med kerne-elementer af høj kvalitet. Elementer, der kan anvendes som byggeklodser, når firmaer såvel som regioner og kommuner ønsker at udvikle nye løsninger, at supplere eksisterende systemer med lagring i nationale databaser osv.

Det er netop ideen bag det, som Direktør for Caretech Innovation Morten Kyng kalder "økosystem-tankegangen".

- Med økosystem mener vi et system, der underbygger, at forskellige interessenter kan koncentrere sig om at udvikle deres løsning, uden de skal udvikle et helt system fra ende til anden, forklarer han.

Ikke starte helt forfra
Udbyderen af Open Source-platformen har ansvaret for koden og kvalitetstjekker input, og at det virker. Samtidig skal der være en række producenter af telemedicinske løsninger. De kan bygge deres egne applikationer "oven på" platformen og dermed koncentrere sig om præcis den funktionalitet, der er unik for deres forretningskoncept. Så skal de ikke koncentrere sig om, hvordan data skal lagres eller sendes frem og tilbage.

- Det vil således være muligt at bryde den onde cirkel med proprietære telemedicinske systemer og EEN gang for alle skabe mulighed for, at sundhedsvæsenets ressourcer kan gå til at opbygge og udvide een fællesejet løsning, i stedet for at man igen og igen må starte med en ny leverandør, hver gang man har ønske om at prøve noget nyt inden for telemedicin, forklarer Direktør Henrik Ibsen fra Silverbullet.

Som et eksempel på et økosystem, der har opnået kritisk masse, kan nævnes Android-platformen, som giver en lang række virksomheder adgang til en fælles forretnings- og teknologiplatform.

Hvorfor skal det samme kunne gøre sig gældende i sundhedssektoren?

 

Tilbage til nyhedsbrev 

Læs mere her:

Alexandra Instituttet:

Net4care Platform skal være katalysator for dansk telemedicin 

 

Nyhedsinformation (s.2):

Helhedsløsninger for Telemedicin